علیه سیاست حرفهای
گفتوگوی سید علی کشفی با دکتر حسین کچویان
رییس جمهور در نظام جمهوری اسلامی ایران چه جایگاهی دارد؟ معنی ریاست “قوه مجریه” چیست؟ آیا رییس جمهور صرفا مدیر دستگاه عظیم اجرایی کشور است و بنابراین لازم است که سطوح مختلف بوروکراسی اجرایی را برای رتق و فتق امور کشور براساس برنامهها و قوانین مصوب مدیریت کند؟ اگر چنین باشد چگونه میتوان او را “رییس جمهور” نامید؟ پرسش مهم اینکه آیا باید از او انتظار یک مدیر حرفهای را داشت یا رییس جمهورش خواند و تجلی اراده عمومش دانست؟ آیا رییس جمهور یک سیاستمدار حرفهای است یا یک سیاستمدار انقلابی؟
در این گفتگو حسین کچویان بحث را با تفاوت سیاست انقلابی و سیاست حرفهای آغاز میکند. با ایشان درباره سازوکار انتخابات سخن گفتهایم و ایشان از معضلات ذاتی انتخابات در پیشبرد انقلاب گفته است. مسأله کچویان شکلنایافتگی بوروکراسی و نهادهای سیاسی در کشور و نابسندگی آنهاست و این که این شکلنایافتگی ایجاب میکند همه جامعه در اداره کشور حاضر باشد؛ تا روند تاریخی تکوین دولت-ملت در ایران طی شود.
هرچه باشد در انتخابات ۱۴۰۰ مسأله فقط این نیست که چه کسی پیروز خواهد شد. مسأله کانونی آن است که آیا دولت آینده خواهد توانست نیروی نهفته و پسراندۀ جامعه را بیدار و در صحنه اداره کشور حاضر کند؛ اگر چنین نشود چگونه میتوان به آینده جمهوری اسلامی هم در حفظ روحیه انقلابی و هم در مدیریت زندگی مردم امیدوار بود؟
تعداد بازدید : 750